Lokaal Nieuws

Cliëntvertrouwens-personen Wet zorg en dwang

Schermafbeelding 2022 06 05 om 15.49.15De cliëntenvertrouwenspersonen van Burgerkracht Limburg staan klaar voor cliënten en naasten die te maken hebben met onvrijwillige zorg. Steeds meer mensen weten de cliëntenvertrouwenspersonen te vinden. In het jaarverslag vindt u meer informatie over hoe de wet in de praktijk vorm krijgt.
 
Het jaarverslag ‘Samen voor de rechten van cliënten’ gaat onder meer in op:
· De ontwikkelingen rondom het vertrouwenswerk en locatiebezoeken
· Interviews met cliënt en cliëntenvertrouwenspersoon
· Het vertrouwenswerk overzichtelijk in cijfers
· Casussen uit de praktijk
Bekijk hier het jaarverslag 2021. Meer informatie over de cliëntenvertrouwenspersonen in Limburg: klik hier 

Cliëntenvertrouwenspersoon Wzd Limburg

Wetzorgendwang1Sinds 1 januari van dit jaar is de Wet zorg en dwang (Wzd) in werking getreden. Deze wet regelt onder andere dat cliënten met een verstandelijke beperking en/of een psychogeriatrische aandoening recht hebben op gratis ondersteuning van een cliëntenvertrouwenspersoon (CVP Wzd) wanneer zij te maken krijgen met onvrijwillige zorg of onvrede ervaren daarover. De cliëntenvertrouwenspersoon werkt onafhankelijk van de zorgaanbieders. De dienstverlening is door de Zorgkantoren regionaal ingekocht. Voor Limburg wordt de functie van de cliëntenvertrouwenspersonen momenteel ingevuld door zeven medewerkers van Burgerkracht Limburg, die onder het label van Adviespunt Zorgbelang gekoppeld zijn aan de VG- en PG-instellingen in onze provincie. Voor meer informatie of om contact op te nemen met een van de cliëntenvertrouwenspersonen, klik dan hier.  Wilt u meer weten over de verschillende vormen van individuele cliëntondersteuning? Klik dan hier (Bron: Burgerkracht Limburg). 

 

Philadelphia Zorg: Hier moet je op letten bij online daten

Datingsites zijn voor veel mensen dé manier om gezelschap te vinden. De één zoekt een relatie, de andere slechts een eenmalige date. Er zijn ook speciale datingsites voor mensen met een beperking. Waar moet ieman op letten als hij of zij wil beginnen met internetdaten? Deze maand staat op de online kanalen van Philadelphia Zorg veilig internetten centraal: van internetdaten en sociale media tot aan online winkelen en online privacy. op de website van deze zorgorganisatie is deze week online daten toegevoegd. Philadelphia besteedt in de maand september extra aandacht aan veilig internetten om de mensen die zij ondersteunt en hun begeleiders meer bewust te maken van de risico's die je online kunt tegenkomen. Vorige week stond social media centraal. Wilt u weten wat daarna komt? Volg Philadelphia op Facebook of LinkedIn voor de updates. Eind van de maand staan alle zes de onderwerpen op de website (Bron: Philadelphia).

Bureau VSV Parkstad

Voor alle jongeren zonder startkwalificatie. Ben je tussen de 16 en 23 jaar en weet je niet hoe nu verder met school, inkomen, werk of dagbesteding, dan kun je terecht bij Bureau Vroegtijdig Schoolverlaten. De adviseur is er voor jou en door contact met scholen, gemeenten en andere instanties kan hij jou weer op weg helpen. Lees meer in deze flyer of ga naar de website.